Gimnastičarke iz Niša u Osijeku na pripremama za Svjetsko prvenstvo

Otvoren tek manje od godinu dana, vrhunski gimnastički centar u samom središtu grada Osijeka, u kratkom je roku postao mjesto u kojem treniraju ne samo vrhunski osječki i hrvatski gimnastičari, nego brojni gimnastički timovi iz cijele regije. Ovaj tjedan gosti Sokol Centra su članovi Gimnastičkog kluba Niš iz susjedne Srbije.

Početkom tjedna u Osijek su stigle mlade perspektivne srpske gimnastičarke s trenerom Vladimirom Šulićem. Riječ je o seniorkama Jeleni Stamenković i Kristini Živodinović koje upravo u Osijeku odrađuju pripreme za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u njemačkom Stuttgartu u listopadu ove godine.

Mlade višebojke imaju ambicije nastupa na najvažnijem natjecanju ove godine, a koja od njih će u Njemačkoj biti dio ženske reprezentacije, znat će se početkom 10. mjeseca. Naime, odmah po završetku priprema u Sokol Centru, ovaj tim putuje u Kostolac na kontrolni trening nakon čega slijedi i izborno natjecanje koje će pokazati koja od navedene 2 seniorke iz Niša će se pridružiti ženskoj gimnastičkoj reprezentacije Srbije za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Naša dvorana u Nišu se trenutno obnavlja i zato smo odlučili da je sada najbolje vrijeme za dolazak u Osijek kako bismo odradili ove, za nas, izuzetno važne pripreme. Do sada smo često išli u gimnastički centar u Sofiji, ali sada smo odabrali Osijek i uistinu nam je drago zbog toga. Uvjeti za rad su savršeni kao i smještaj – ovdje imamo na jednom mjestu sve što nam treba u ovom trenutku,” rekao je trener Šulić.

Pohvale o Sokol Centru čuli su od kolega iz Beograda.

“Ovog proljeća na pripremama u Osijeku bili su naši kolege treneri s mladim gimnastičarkama iz Beograda. Izuzetno su bili zadovoljni uvjetima rada ovdje u Sokol Centru i upravo zbog njihove preporuke sada smo ovdje. Nedavno je tu na pripremama bila i naša muška reprezentacija – svi smo oduševljeni Centrom i često ćete nas viđati ovdje,” sa smiješkom je razgovor zaključio trener Šulić.