Lokacija

Osijek

Grad Osijek administrativno je i upravno središte Osječko – barnjske županije. Četvrti je najveći grad u Hrvatskoj s populacijom od oko 100.000 stanovnika i smješten je na samom istoku Republike Hrvatske.

Prvi spomen grada datira iz 1196. godine, ali stanovništvo na ovim prostorima živjelo je i stoljećima prije. Grad Osijek povijesno bio je jedna od važnih vojnih utvrda Habsburške monarhije za čije vrijeme je sam grad izgrađen u baroknom stilu. Danas, Osijek je sveučilišni grad s kvalitetnom ponudom kulturnih, zabavnih i gastronomskih sadržaja u kojima uživa sve veći broj domaćih i inozemnih gostiju.

Slavonija i Baranja

Slavonija i Baranja smještena je u istočnom dijelu Republike Hrvatske, a administrativno sredšte regije upravo je grad Osijek.

Područje Slavonije i Baranje prostire se uz 3 velike rijeke: Dunav, Dravu i Savu i poznat je po svojim ravničarskim predjelima te izuzetnim prirodnim bogatstvima.

Sam kraj obiluje velikim brojem manifestacija kulturno – gastronomskog karaktera i to ponajviše od ranog proljeća i do kasne jeseni kada se posebno ističu prirodne ljepote ove regije.

Sve veći broj domaćih i inozmenih gostiju u prilici je uživati u čarima ciklo – turizma, posjetu Nacionalom parku Kopački rit i Adrenalinskom parku Zlatna greda, ali i posjetima obližnjih gradova poput Đakova, Vukovara i Iloka koji sve posjetitelje oduševljavaju svojom bogatom poviješću i kulturnom baštinom.

Transport

Grad Osijek smješten je u istočnom dijelu Hrvatske i od glavnog grada Zagreba udaljen je 280 km.

Za dolazak organiziranih grupa, moguća je organizacija autobusnog transfera iz sljedećih zračnih luka:

 

  1. Osijek
  2. Zagreb
  3. Beograd
  4. Budimpešta