Mađarske gimnastičke zvijezde na pripremama u Sokol Centru Osijek

Sokol Centar Osijek ovaj tjedan mjesto je priprema ženskog tima mađarske gimnastičke reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu. Osijek i njegov top gimnastički centar izabrali su kao lokaciju za svoje pripreme nakon što su isti mogli obići i razgledati ovog svibnja za vrijeme odražavanja DOBRO World Cupa Osijek.

“Mjesto je odlično i ovdje se cijeli tim osjeća izvrsno. Za nas je najvažnije da sve bitne sadržaje imamo na jednom mjestu, a upravo to imamo ovdje u Osijeku. Na istoj lokaciji je odlična dvorana i kvalitetan smještaj, a za nas je to iznimno važno u trenutku priprema,” izjavio je trener Imre Draskoczy, ne skrivajući svoje zadovoljstvo Sokol Centrom.

Mađarski tim u Osijeku čine gimnastičarke: Noemi Makra, Sara Peter, Nora Feher, Bianka Schermann, Csenge Bacskay te Zoja Szekely s pratećim trenerima. U Osijeku na pripremama ostaju tjedan dana, a jedna od prednosti dolaska u Osijek je svakako blizina Hrvatske Mađarskoj.

“Otići na pripreme daleko od kuće može biti vrlo izazovno, pogotovo kada su u pitanje mlade gimnastičarke. Zbog toga preferiramo odlazak na pripreme u zemlje regije, a Sokol Centar je na samo nekoliko sati vožnje od Budimpešte. Na zadnjem izdanju DOBRO World Cupa Osijek, orijentacijski sastanak imali smo upravo u Sokol Centru – tada smo imali priliku obići cijeli objekt, vidjeti dvoranu i sobe. Dvorana ima nekoliko velikih prednosti, npr. ovdje imamo hidrauličnu platformu za preskok što nije uobičajeno i mi ju zaista dosta koristimo na treninzima. Osijek je divan grad koji smo upoznali i kroz dolaske na Svjetski kup, a sigurno ćemo ponovno doći na pripreme u Sokol Centar,” na kraju razgovora istaknuo je trener Draskoczy.