Mladi gimnastičari iz Češke oduševljeni Sokol Centrom

Osječki vrhunski gimnastički centar u vrlo kratkom roku postao je mjesto organizacije gimnastičkih priprema za domaće i inozemne timove i reprezentacije, a uvjetima i načinom rada iznimno su zadovoljni i treneri i gimnastičari. Tako su nakon ženskog tima mađarske gimnastičke reprezentacije i mladih gimnastičara iz Srbija, Sokol Centar iskušali i češki gimnastičari.

Za Sokol Centar i uvjete rada ovdje u Osijeku čuli smo od kolega u ATON-u. Iznimno smo zadovoljni smještajem i dvoranom, za sada nemamo nikakve primjedbe i u ovom trenutku ne mogu izdvojiti ništa što bismo dodali i promjenili. Iskoristili smo priliku da obiđemo i sam Osijek – jako nam se sviđa grad, odličan je spoj povijesti, kulture i prirodnih ljepota,” sa smiješkom je izjavio trener Vilem Kocian.

U Osijek, trener Kocian je stigao u pratnji 6 mladih čeških gimnastičara, redom kandidata za nastup na Juniorskom Europskom Prvenstvu u Bakuu sljedeće godine. Jan Vachutka, Milan Neshyba, František Margold, Dan Bago, Sebastian Adamus i Štepan Volg stigli su prošlu nedjelju u Hrvatsku i na pripremama u Osijeku ostaju tjedan dana.

Trener Kocian vjeruje u ovu mladu šestorku.

Pripreme u Sokol Centru iskoristit ćemo za jačanje forme – sve što se u dvorani i na natjecanju bude događalo od sada pa do nastupa u Bakuu bit će iznimno važno za ovaj mladi gimnastički tim. Ovo su perspektivni kadeti i juniori i od njih puno očekujemo u godinama koje dolaze.

Direktor Sokol Centra, Vladimir Mađarević, ujedno je i trener Roberta Seligmana te potpredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, ali i sportski direktor FIG WCC Osijek. Dugogodišnje trenersko iskustvo iskoristio je za stvaranje vrhunskih uvjeta rada i treneriranja u Sokol Centru koje su već sada iskusili mnogi treneri i gimnastičari.

Osječki gimnastički centar ima niz prednosti koje su, možemo reći, rijetke u svijetu. Kao prvo, objekt objedinjuje smještajne kapacitete s prehranom i vrhunskim treningom odnosno uvjetima u dvorani koji su trenutno najbolji u regiji. Vrhunska gimnastička dvorana opremljena je najmodernijim spravama i trenažerima tvrtke Spieth koji ima sadržaje za dopunske vježbe te treninge i metodske vježbe kakve sada imaju rijetki u svijetu. Veseli nas što našim kolegama možemo ponuditi u Osijeku najbolje uvjete za rad, a oni nakon odrađenih priprema ovdje u Sokol Centru u svoje klubove odlaze spremniji za nastupe na natjecanjima širom svijeta”.