Muška reprezentacija Srbije doputovala na pripreme u Sokol Centar

Iznimno radno ljeto u osječkom vrhunskom gimnastičkom centru nastavilo se dolaskom reprezentativaca Gimnastičkog saveza Srbije. Nedavno su u Sokol Centru Osijek pripreme odradile članice ženskog tima mađarske gimnastičke reprezentacije i to za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu, a sada vrhunske trenažne uvjete isprobavaju mladi gimnastičari iz susjedne Srbije.

“Odluka da se na pripreme dođe u ovaj vrhunski objekt u Osijeku potaknuta je dugogodišnji prijateljstvom između naša dva gimnastička saveza, a posebno intenzivno surađujemo i poznajemo se s trenerima i gimnastičarima Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Za vrijeme Svjetskog kupa u Osijeku ove godine, gimnastičar Ivan Dejanović i ja imali smo priliku obići centar i uvjerili smo se da ćemo ovdje imati odlične uvjete rada za naše reprezentativce. Ovo je uistinu vrhunski gimnastički centar, a najbolje od svega je što sve imamo na jednom mjestu – dvorana i sobe u kojima smo smješteni su u jednom objektu i to nam uvelike olakšava uvjete treniranja,” istaknuo je trener Vladimir Drakulić.

Trener Drakulić u Osijek je stigao s četiri reprezentativaca Gimnastičkog saveza Srbije – s njim u Sokol Centru su gimnastičari Ivan Dejanović, Nikola Jurković, Vlada Raković i Petar Vefić. Pripreme u Osijeku iznimno je važno dobro odraditi jer u nastavku godine, ove mlade gimnastičare čeka najveći ispit sezone – Svjetsko prvenstvo u njemačkom Stuttgartu.

“Važno nam je da se dobro pripremimo za nastup u Njemačkoj, za sve gimnastičare to je najvažnije natjecanje u 2019. godini. Skoncentrirani smo na to da što bolje odradimo ove pripreme u Osijeku. U tome nam svakako pomaže i trening s osječkim trenerima i gimnastičarima, među kojima moram istaknuti Roberta Seligmana, zasigurno jednog od najboljih specijalista na konju s hvataljkama trenutno u svijetu,” dodao je Drakulić.

I sam Robert veseli se vidjeti što veći broj stranih kolega u “svom” Sokol Centru.

“Siguran sam da će sve naše goste oduševiti i to što je objekt smješten u predivnom parku, što je spoj nečega tradicionalnoga, jedne predivne zgrade koja je spomenik kulture i moderne gimnastičke dvorane. Toga nema nigdje, barem ja to nisam vidio u cijelome svijetu. Istovremeno, unutar jednog objekta imamo vrhunsku gimnastičku dvoranu i moderno uređene sobe gdje su smješteni naši gosti. Gdje god da idem na pripreme sa svojim trenerima, važno mi je imati što bolje uvjete za rad jer samo tada se mogu maksimalno skoncentirati na ono najbitnije – trening. Zato je važno da mi u Sokol Centru osiguramo našim kolegama koji dolaze iz drugih klubova i reprezentacija najbolje uvjete za rad, a vjerujem da u tome i uspijevamo.”